Jdi na obsah Jdi na menu
 


Laboratoř SOKOVARKA hlásí - Nastal čas malin zralých

23. 6. 2018

sokovarka.jpgNázev SOKOVARKA je z ruštiny, česky bysme řekli ODŠŤAVŇOVAČ.

My máme ještě ten starý hliníkový, (jak se na naší generaci podepsaly všechny ty ešusy a hrnce z hliníku, necháme na lékařích - psychiatrech), ale v nabídce už samozřejmě mají i nerezové.

Na ukrajinském e-shopu nabízí podobný, jako ten na obrázku, za necelých 800 UAH (ukrajinských hřiven - za 100 CZK je kurz asi 120 UAH).

Pozn.: Chcete-li se pobavit, najděte si ukrajinský web, psaný samozřejmě azbukou a zadejte text do překladače, je to fakt úsměvné.

A ten letošní první recept:

z 2kg černého rybízu vykape jeden litr šťávy, přidáte půl kg cukru a trochu kyseliny citronové.

Plánujeme odšťavnit i další ovoce, s laboratorními výsledky vás budeme informovat.

cerny-rybiz2.jpg